Den 1-9 februari 2020 kommer vårt distrikt 2360 att delta vid Båtmässan.

Under mässans alla dagar beräknas 65 000 besökare komma där vi i Rotary får många fina tillfällen att synas och prata om vår verksamhet.

Vår monter har en bra placering och samtliga dagar är nu bemannade genom klubbarna i Distriktet. Det är f.n 15 st av Distriktets klubbar, IYFR (International Yachting Fellowship of Rotarians) och Rotary Ungdom som på något sätt bidrar genom att bemanna monter, förlägga klubbmöten och/eller arrangerar föredrag bland annat.

Måndagen den 3 februari blir den stora Rotarydagen där Rotarys flaggor vajar utanför mässan, en röd matta vid entrén, fritt inträde för Rotarianer med en vän, under förutsättning att nålen finns synligt på kavaj, tröja. Anmälan behöver göras innan.
Lunch kommer att kunna köpas på plats och det kommer att hållas ett föredrag som handlar om
”Kan Göteborgs hamn skyddas mot främmande makt?”

Alla klubbar i vårt distrikt kan bidra på flera sätt:

Prata, informera och påminn klubbarna om Rotarys närvaro på båtmässan vid klubbmöten, vecko- och/eller månadsbrev
  • Uppmuntra till att besöka mässan, kanske genom samåkning, för att inte bara titta på båtar utan lyssna på de föredrag som våra kamrater arrangerar och träffa andra Rotarianer
  •  Dela inlägg på Facebook om Båtmässa
  •  Bidra med ett ekonomiskt bidrag

Att arrangera mässan kräver inte bara insats med vår ideella tid utan även en del kostnader, en uppskattad insats från oss alla är att bidra med något, förslagsvis 500 – 1 000 kr per klubb till bankgiro 760-5199 eller på SWISH 123 222 38 40
Ange Båtmässan 2020.

Vi är mycket tacksamma för alla bidrag som vi kan få!

Vid ev frågor kontakta gärna någon i projektgruppen.

Projektgruppen för Båtmässan:
Lena Liljenhed Ekman, Göteborg City RK, lena.liljenhed@gmail.com
Anders Bergström, Göteborg City RK, andersbergstrom@telia.com
Göran Petersson, Göteborg Örgryte RK, goran.k.petersson@telia.com
Stefan Petersson, Göteborg Frölunda RK, stefan.hp50@gmail.com
Jerry Brattåsen, Alingsås Nolhaga RK, jerry@brattasen.se

Tillsammans gör vi detta till ett bra arrangemang för vårt distrikt!

Schema över klubbarnas deltagande:

Lördagen den 1 februari:
    Göteborg- Örgryte och Göteborg-Älvstranden

Söndagen den 2 februari:    Göteborg-Säve och Göteborg- Angered

Måndagen den 3 februari:   Göteborg-Frölunda och Göteborg

Tisdagen den 4 februari:      Majorna-Göteborg, Landvetter- Råda och Göteborg-Lindholmen

Onsdagen den 5 februari:   Öckeröarna RK. Klubben disponerar Beach Cluben och kommer att ha ett stort antal föredrag under onsdagen. Kostnaden för hyran av Beach Cluben står Öckeröarna RK för själva.

Torsdagen den 6 februari:   Lerum-Aspen och IYFR

Fredagen den 7 februari:     Göteborg- City och Göteborg-Kungsporten