Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

ROTARY EN DEL AV SAMHÄLLET

Välkommen till Rotary Distrikt 2360
Vårt distrikt består av ett 60-tal Rotaryklubbar med cirka 3000 medlemmar runt om i Västsverige. Distriktet som leds av en styrelse, driver olika projekt inom bl.a. Rotary ungdom, Rotary Doctors, Rotary Friendship Excange och delar även ut projektbidrag från Rotary Foundation. Förutom detta är distriktet en sammanhållande organisation för klubbarna med ansvar för årligt guvernörsbesök hos alla klubbar, utbildning av inkommande klubbpresidenter, distriktets årsmöte samt den årliga distriktskonferensen

Välkommen att delta i vår trevliga organisation, som föreläsare, gäst eller medlem.

Projekt med Rotary Foundation 2020-21

Med de pengar som skänkts till Rotary Foundations Årliga Fond kan distriktet varje år bidra till klubbarnas finansiering via distriktsbidrag. Ansökningstiden går visserligen inte ut förrän i november 2020, men ett väl planerat och förberett projekt har alltid störst chans få distriktsbidrag!

Ett projekt som stöds med District Grant kan utföras var som helst i världen, vara storskaligt såväl som i liten skala och gärna gynna det egna lokalsamhället.

Bidragsgrundande krav är i korthet att projektet lever upp till Rotarys värderingar och engagemang till samhällets fromma, att vi rotarianer medverkar vid genomförandet och att klubben är medfinansiär med minst 50 %. Klubbar får gärna samarbeta och externa samarbetspartner är välkomna.

Så, har du en projektidé i pipeline, tänk till om det inte är dags att ta tillfället i akt.
Vårt distrikt välkomnar i synnerhet de klubbar som inte sökt/fått bidrag de senaste åren och försöker ge lokala projekt företräde. Det är inte principen först till kvarn som gäller vid tilldelningen, utan alla projektförslag som inkommer under ansökningstiden behandlas vid ett och samma tillfälle och det är projektets kvalitet som väger tyngst, inte det sökta beloppet. Vi har detta år ca 140 000 kronor att fördela, så chansen till bidrag är stor.

Har du frågor om ovanstående eller behöver hjälp med att utforma din ansökan hjälper vi gärna till.

Genom Rotary Foundation gör vi skillnad!

Välkommen med din ansökan,
Peter Gunnarson, ordf. TRF-kommittén 2020-2021, peter@indukta.se
Ulla-Britt Andreasson, DG 2020-21, u.b.andreasson.rotary@gmail.com

Digitala klubbmöten

I spåren av Corona har våra klubbmöten i Rotary ställts på prov. En del klubbar har redan börjat med digitala möten och en del har till och med hybridmöten, där man kombinerar ett fysiskt möte med deltagare digitalt.

Hybridmöten kan bli uppskattade om man tänkt till med extra kamera, placering i rummet och resurser som ser till att allt upplevs och fungerar bra.
Dessutom kan hybridmöten vara det nya Rotary när vi går tillbaka till våra ordinarie möten, alltifrån egna klubbmedlemmar som inte kan närvara fysiskt till gäster från andra klubbar.

Mer information om digitala möten hittar du här >>

Kommande i Distriktet

27 JUNI, KL 11-14
Välkommen till Guvernörsskifte

Hällsnäs Konferens & Hotell, Långenäs, Mölnlycke

På terrassen serveras en härlig grill-lunch, kaffe och något sött. Kostnad för lunch, 250 kr, betalas vid anmälan till:
Bankgiro 376-4578 eller SWISH 123 453 62 07
Ange Guvernörsbyte + namn

Anmäl dig via länken senast 2020-06-13
Inbjudan i pdf-format

OBS! Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande läget för Corona-pandemin kan kräva följande, Plan B: Om max 50 personer gäller antas anmälningar efter först till kvarn …
Övriga kan följa skiftet digitalt. Instruktioner för detta skickas ut i god tid.
Riskgrupper bör inte delta fysiskt. Var och en handlar efter sina förutsättningar och efter sunt förnuft.

24 OKTOBER
Distriktskonferens

Hällsnäs Konferens & Hotell, Långenäs, Mölnlycke

Distriktskonferens och middag på vackra Hällsnäs. Vilken fest vi skall ha tillsammans med spännande talare, god mat och mycket tid till mingel som avslutas med en härlig och elegant middag som bara fantastiska Hällsnäs kan erbjuda. Möjlighet till övernattning. Mer information kommer och naturligtvis följer vi och tar hänsyn till utvecklingen av den pågående pandemin

Månadsbrev

Chokladhjulet

Köp Rotaryhjulet i choklad!
Sprid världens bästa hjul till nära och kära, till kusiner, grannar och arbetskamrater.
Ge som gåva till föredragshållare eller vid födelsedagsuppvaktning. Det är bara fantasin som sätter stopp.
Allt överskott går till Rotarys mest angelägna projekt: End Polio Now.

Beställ här >>

"Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities and ourselves"

Rotary International Vision Statement