Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

ROTARY EN DEL AV SAMHÄLLET

Välkommen till Rotary Distrikt 2360
Vårt distrikt består av ett 60-tal Rotaryklubbar med cirka 3000 medlemmar runt om i Västsverige. Distriktet som leds av en styrelse, driver olika projekt inom bl.a. Rotary ungdom, Rotary Doctors, Rotary Friendship Excange och delar även ut projektbidrag från Rotary Foundation. Förutom detta är distriktet en sammanhållande organisation för klubbarna med ansvar för årligt guvernörsbesök hos alla klubbar, utbildning av inkommande klubbpresidenter, distriktets årsmöte samt den årliga distriktskonferensen

Välkommen att delta i vår trevliga organisation, som föreläsare, gäst eller medlem.

Kommande i Distriktet

Utbildningstillfällen för digitala möten, 18 o 19 augusti
Under våren har flera klubbar kommit igång med sina digitala möten. För att få fler klubbar att ta steget genomför vi nu till att börja med två utbildningstillfällen för mötesverktyget Zoom. Beroende på efterfrågan och behov, kommer vi att se över om det behövs fler tillfällen.

Tanken med utbildningstillfällena är att gå igenom grunderna med Zoom, dela med oss av goda erfarenheter och lyssna till om det finns mer behov. Där vi hoppas att kunan ge vägledning till att fler klubbar kommer igång med digitala möten. För att vi ska bli så effektiva som möjligt har vi satt en begränsning på 20 st deltagare per tillfälle och max 2 st per klubb. En god idé är att President samt annan i klubben med IT-intresse deltar till att börja med.

-        Tisdagen den 18 augusti kl. 18:00 – 19:30
-        Onsdagen den 19 augusti kl. 18:00 – 19:30

Anmäl er senast 9 augusti på https://forms.gle/5XgK7hJ5YhsacKmb7  dagarna därefter kommer inbjudan med instruktioner att skickas ut.

2 SEPTEMBER
Distriktsgolf

Ale GK, Alfhems Kungsgård, Alvhem

Samling kl 9 med kaffe och dagens information. Shotgun start 10:00, lunch serveras efter avslutad tävling ca kl 14.30 med kaffe och prisutdelning. Avslut ca kl 16.00

Deltagaravgift 500 kr inkluderar startavgift, greenfee, fika och lunch.

• Spelform slaggolf, Dam och Herr-klass
  • Lagtävling, här räknas de tre bästas nettoresultat från varje Rotaryklubb.

Anmälan senast 3 aug (avanmälan senast 25 aug).
Betala till Ale RK, BG 5774-6539 (namn, klubb, och golf-ID)

Inbjudan i pdf-format

24 OKTOBER
Distriktskonferens

Hällsnäs Konferens & Hotell, Långenäs, Mölnlycke

Distriktskonferens och middag på vackra Hällsnäs. Vilken fest vi skall ha tillsammans med spännande talare, god mat och mycket tid till mingel som avslutas med en härlig och elegant middag som bara fantastiska Hällsnäs kan erbjuda. Möjlighet till övernattning. Mer information kommer och naturligtvis följer vi och tar hänsyn till utvecklingen av den pågående pandemin

Information från RYE

Coronavirusets utbrott har även påverkat Rotarys ungdomsutbyte. Det innebär att vi under rotaryåret 2020-2021 inte kommer att genomföra några utbyten, vare sig i Sverige eller i andra delar av världen enligt beslut från Rotary International.
De ungdomar som kom till Sverige i januari har möjlighet att fullfölja sitt utbytesår [...]

Chokladhjulet

Köp Rotaryhjulet i choklad!
Sprid världens bästa hjul till nära och kära, till kusiner, grannar och arbetskamrater.
Ge som gåva till föredragshållare eller vid födelsedagsuppvaktning. Det är bara fantasin som sätter stopp.
Allt överskott går till Rotarys mest angelägna projekt: End Polio Now.

Beställ här >>

Projekt med Rotary Foundation 2020-21

Med de pengar som skänkts till Rotary Foundations Årliga Fond kan distriktet varje år bidra till klubbarnas finansiering via distriktsbidrag. Ansökningstiden går visserligen inte ut förrän i november 2020, men ett väl planerat och förberett projekt har alltid störst chans få distriktsbidrag!

Ett projekt som stöds med District Grant kan utföras var som helst i världen, vara storskaligt såväl som i liten skala och gärna gynna det egna lokalsamhället.

Bidragsgrundande krav är i korthet att projektet lever upp till Rotarys värderingar och engagemang till samhällets fromma, att vi rotarianer medverkar vid genomförandet och att klubben är medfinansiär med minst 50 %. Klubbar får gärna samarbeta och externa samarbetspartner är välkomna.

Så, har du en projektidé i pipeline, tänk till om det inte är dags att ta tillfället i akt.
Vårt distrikt välkomnar i synnerhet de klubbar som inte sökt/fått bidrag de senaste åren och försöker ge lokala projekt företräde. Det är inte principen först till kvarn som gäller vid tilldelningen, utan alla projektförslag som inkommer under ansökningstiden behandlas vid ett och samma tillfälle och det är projektets kvalitet som väger tyngst, inte det sökta beloppet. Vi har detta år ca 140 000 kronor att fördela, så chansen till bidrag är stor.

Har du frågor om ovanstående eller behöver hjälp med att utforma din ansökan hjälper vi gärna till.

Genom Rotary Foundation gör vi skillnad!

Välkommen med din ansökan,
Peter Gunnarson, ordf. TRF-kommittén 2020-2021
Ulla-Britt Andreasson, DG 2020-21

"Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities and ourselves"